Sunday, August 29, 2010

People in Sydney

Πώς να μιλήσεις για τους ανθρώπους που μόλις γνώρισες; Τί χαρακτηρισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκφράσουν αυτά που νιώθεις για αυτούς, ακόμη και αν τους γνωρίζεις ελάχιστα; Το μόνο που ξέρω είναι ότι νιώθω πως είμαι τυχερή. Γιατί όταν έρχεσαι σε ένα καινούργιο μέρος όπου ουσιαστικά δεν γνωρίζεις κανέναν, πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να μην πέσεις στα λάθος άτομα. Αλλά επειδή το Σύδνεϋ είναι μια πόλη με χιλιάδες φοιτητές, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό είναι από το εξωτερικό, βρίσκεις ανθρώπους στην ίδια κατάσταση με σένα. 


Αυτό λοιπόν που έχω να πω για τα άτομα που είχα την τύχη να γνωρίσω εδώ είναι πως δεν έχει σημασία αν είσαι από άλλη χώρα, αν πιστεύεις σε άλλο θεό, αν έχεις άλλη οικονομική κατάσταση ή αν απλά είσαι διαφορετικός. Αν έχεις χημεία με τον άλλον και ταιριάζετε και βλέπεις ότι μπορεί να σε στηρίξει, αν όχι όπως θα ήθελες ή όπως θα το έκαναν οι κολλητοί σου, αλλά όπως μπορεί, αρκεί να είναι διατεθειμένος να το κάνει, τότε ίσως και να βρήκες έναν αληθινό φίλο.

όπως οι μέλισσες στα λουλούδια
Μερικοί άνθρωποι έχουν αυτό το κάτι που σε τραβάει κοντά τους και που όταν τους μιλάς, ακόμη και για προσωπικά θέματα, νιώθεις ότι τον ξέρεις χρόνια, και ας τον γνώρισες πριν μια εβδομάδα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον εμπιστεύεσαι τυφλά, αλλά ούτε και να τον αμφισβητείς, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ακόμη και ο κολλητός σου μπορεί να σου τη φέρει. Δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο, είμαστε όλοι μόνοι μας, αλλά δεν είναι κακό να αφήνουμε τον εαυτό μας και να εμπιστευόμαστε τους άλλους, ακόμη και αν ναι, πληγωθούμε στο τέλος. Κάτι θα έχουμε μάθει από αυτό το άτομο, καλό ή κακό, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους.

είστε τα λουλούδια μου :D 
Γι’ αυτό νιώθω ότι γνώρισα άτομα που θα μπορούσα να τα εμπιστευτώ τυφλά, και δε φοβάμαι να το κάνω, γιατί τι είναι η ζωή χωρίς ανθρώπους να σε αγαπούν και να σε σέβονται; Χωρίς αληθινούς φίλους, παλιούς και νέους; Τίποτα λέω εγώ. Για αυτό βγείτε έξω και γνωρίστε νέους ανθρώπους, ταξιδέψτε, αφεθείτε και κρατείστε στη ζωή σας αυτούς που πραγματικά αξίζουν να λέγονται φίλοι σας.


Αφιερωμένο σε όλους όσους άφησα πίσω (Τάσα, Κική, Ματίνα, Κατερίνα, Πέτρο, ‘Ελενα, Όλγα, Εύη και Νατάσσα) και σε όσους μπήκαν στη ζωή μου τόσο ξαφνικά (Χριστίνα, Saira, Carolyne, Gaia, Elise). Σας αγαπώ. 
Vicky Griva Photography ©

2 comments:

Olga said...

DEN HPARXUN LOGIA !!! KAI H ZOH XORIS OLES MAS 8A EINAI DIAFORETIKH !! EINAI HDH GIA EMENA!!! ENTELOS DIAFORETIKH.. DEN 3ERW AN 8A KATAFERW NA SYMBIBASTW ME NEOUS FILOUS.!!!! THELW TOUS PALIOUS !!!! H THESSALONIKH DEN 8A EINAI PIA H IDIA !!! XORIS OLOUS MAS!!! ALLA STO XERI MAS EINAI KAI 8A EINAI NA MHN XA8UME POTE !!!!!!!

Unknown said...

akrivos, sto xeri mas einai an tha xathoume h oxi!!

Afta pou zhsame mazi - kala kai kaka - tha mas synodevoun gia olh ms th zoh ...

Zhsame ta kalytera mas xronia (foithtika) mazi kai niotho poly tyherh pou sas gnorisa ...!

mou leipete ...