Thursday, March 27, 2008

Τί υπάρχει στον κόσμο τούτο...

Πόσες φορές την έχουμε πατήσει σαν άνθρωποι κι εμείς, όταν εμπιστευόμαστε τα λάθος άτομα? Όταν παρασερνόμαστε από τις απόψεις, το λόγο και την "ισχυρή" προσωπικότητά κάποιων ανθρώπων, επειδή νομίζουμε ότι είναι σπουδαίοι και επιθυμούμε να γίνουμε φίλοι τους. Ή ακόμη και όταν γνωρίζουμε κάποιον τυχαία και μας εντυπωσιάζει με ό, τι προτέρημα μπορεί να έχει-κατεμάς πάντοτε. Αυτοί οι άνθρωποι όμως κρύβουν πολλά-είτε τους ξέρεις λίγο ή ακόμη και χρόνια-μπορούν πραγματικά να σε κάνουν να απηυδήσεις, όχι μόνο με τους ίδιους και τη συμπεριφορά τους, αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό, επειδή τους εμπιστεύτηκες και έδωσες και εσύ ένα κομμάτι δικό σου. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν την αρρώστια της φιλίας και πολλαπλασιάζονται σαν τα μικρόβια. Πολλοί το κάνουν γιατί δε νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, άλλοι είναι παθολογικοί ζηλιάρηδες και υποκριτές από πάντα και για άλλους αποτελεί απλά ένα χόμπι(!)

Προσοχή όμως φίλοι μου, γιατί κυκλοφορούν παντού και ξέρουν να κρύβονται. Αρχικά, αφού έχεις αναπτύξει κάποιο είδος φιλίας μαζί τους, έχουν το ταλέντο να σε πείθουν ότι η δική τους γνώμη είναι σαφώς καλύτερη, σε σνομπάρουν-με καλό τρόπο πάντοτε!-και φυσικά σε φλομόνουν με ψέμματα για τα πάντα, με σκοπό να σε κάνουν να νιώσεις υποδεέστερη και για να ικανοποιήσουν το δικό τους εγωισμό. Επιπλέον, αρνούνται να δεχθούν τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από αυτούς-ουσιαστικά επειδή είναι καλύτεροι τους. Η υποκρισία για αυτούς είναι μία καθημερινότητα, μέσα από την οποία προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα οι ίδιοι με τον εαυτό τους και τη ζωή που κάνουν, θίγοντας τους άλλους-ή έστω αυτούς που είχαν την ατυχία να έρθουν πιο κοντά τους... Το επόμενο βήμα τους, όταν αντιλαμβάνονται ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι, είναι η ονομαζόμενη μιζέρια. Αρχίζουν να μιλούν για αυτά που δεν έζησαν, πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί και οι ίδιοι και οι γονείς τους από τη ρημάδα τη ζωή και πόσα προβλήματα έχουν με σκοπό να τους λυπηθείς και να μην τους παρατήσεις. Και εκεί που νομίζεις εσύ ότι όλα είναι μιά χαρά και πως είχες κάνει λάθος για αυτό το άτομο, κάνει την κίνηση: ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ. Κλασσική αντίδραση για προσοχή αλλά κατά βάση λάθος κίνηση, καθώς τα λένε-όλα όσα σου κρατούσε τόσο καιρό, είτε από ζήλεια είτε από αντίδραση(ανεξήγητη μέχρι τώρα)-σε κάποιον που ξέρει ότι θα σου τα πει. Τα μαθαίνεις εσύ, γίνεσαι πύραυλος και περιμένεις τη συνέχεια, η οποία όμως είναι αποστομωτική: συμπεριφέρεται σαν να μην συνέβη τίποτα! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...

Το μόνο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να τον αφήσεις να καίγεται στο ζουμί του, καθώς γνωρίζει ότι εσύ τα ξέρεις όλα αυτά, και να συμπεριφέρεσαι όπως πριν, σαν να μη συνέβη τίποτα, ώσπου να "σκάσει" και να σου τα ομολογήσει ό ίδιος. Το αποτέλεσμα? Ή θα έρθει να σου ζητήσει γονατιστός συγγνώμη-εάν μετανιώσει για αυτά που έκανε, ή να σου κρατήσει μούτρα. το τελευταίο, αγαπητοί αναγνώστες είναι το επιζητούμενο, γιατί μόνο έτσι θα τον ξεφορτωθείτε μιά για πάντα από τη ζωή σας! Οπότε να είστε πάντοτε σε εγρήγορση και να προσέχετε ποιόν βάζετε στον κύκλο της φιλίας σας για να μην την πατήσετε και εσείς όπως έκανα εγώ.

Ίσως να μην υπάρχει άνθρωπος με όοολα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί, αλλά σίγουρα υπάρχουν συνδυασμοί αυτών-ίσως και περισσότερων-επομένως φυλαχτείτε!

Μία τελευταία συμβουλή:μην τους αφήσετε να σας κάνουν ό, τι αυτοί θέλουν και προπαντός μην τους αφήσετε να σας μεταδώσουν τη μιζέρια τους, γιατί στο τέλος θα σας κατηγορήσουν για αυτό ακριβώς, ότι είστε μίζεροι...
αφιερωμένο...

3 comments:

Dreamlik3_Ang3l said...

Έτσι ακριβώς είναι.. Και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που κυκλοφορούν εκεί έξω με αυτά τα χαρακτηριστικά... Και μπορούν να μας ξεγελάσουν πολύ εύκολα...

Ανέφελη said...

Vix μου έχεις πρόσκληση σε παιχνίδι στο μπλογκ μου!

Καλό βράδυ, φιλάκια!

antihero said...

Από "λάθος" βρέθηκα στο blog,και μιας και οι 2,τουλάχιστον,πιστεύουμε,μάλλον, πως τίποτα δεν είναι τυχαίο,σκέφτηκα να αφήσω το ίχνος μου..
Συνέχισε τον Αγώνα,νιώσε και τις γνωριμίες της άλλης πλευράς και απόλαυσε κάθε γεύση.;Ακόμα και οι πικρές είναι διαφορετικές και ,ίσως,μοναδικές..
Ciao