Saturday, January 19, 2008

Aξιοκρατία σου λέει ο άλλος...

Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να πέσει τόσο χαμηλά για μια θέση στο δημόσιο?Η απάντηση αποτελεί μυστήριο... δε θέλω να αρχίσω να καταριέμαι την ώρα κ τη στιγμή για το ότι ζω σε αυτή τη χώρα.... για το πως έχουμε συνηθίσει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους, αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς και γενικά αυτή η αντίληψη που επικρατεί τα τελευταία χρόνια για τον δημόσιο τομέα και την απόκτηση μιας θέσης σε αυτόν-πράγμα για το οποίο φταίμε εμείς που ψηφίζουμε όποιον μας προσφέρει ουτοπικές προοοπτικές και λόγια και υποσχέσεις του αέρα.
Πάμε κατά διαόλου και αυτή η τηλεόραση κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας το υπενθυμίζει συνεχώς και να χειροτερεύει την κατάσταση όσο δεν πάει. Ξέρω λέω ότι λένε και όλοι οι υπόλοιποι και κουράζω, χωρίς να βοηθάω ουσιαστικά την κατάσταση αλλά δεν πάει άλλο!! Βοήθεια !! Δεν αντέχω ούτε την τηλεόραση και τις υποτιθέμενες διαμάχες που προκύπτουν τώρα τελευταία, τα συνεχή σκάνδαλα που έχουν κυριολεκτικά πνίξει την κυβέρνηση-και όχι άδικα-ούτε την "αξιοκρατία" στις προσλήψεις. Δηλαδή μόνο εάν έχεις βύσμα σε αυτή τη χώρα μπορείς να πας μπροστα και να ασχοληθείς με αυτό που αγαπάς? Πρέπει να πηδηχτείς με τον κάθε μακάκα?? Πείτε μου σας παρακαλώ!

2 comments:

Anonymous said...

Τι αξιοκρατία...εγώ 33 χρόνια στο δημόσιο περίμενα να προαχθώ μια και
όλες μου οι εκθέσεις είναι άριστες
και ξέρετε τι μου είπε ένας φίλος,
να σε ερωτήσω τι έδωσες;΄εγώ του είπα
τίποτα, τίποτα μου απαντά εκείνος ,τότε μην περιμένεις και εγώ ο βλάκας περίμενα και το αποτέλεσμα ήταν να με
εξορίσουν εδώ και 1 χρόνο σε μια άλλη
υπηρεσία σε ένα άλλο δήμο.ΜΠΑΧΑΛΟ

Anonymous said...

ετσι ειναι τα πραγματα πλεον φίλε μου, πρεπει να δωσεις για να παρεις, δεν μπορεις να διεκδικησεις ο, τι σου αξιζει και σε καμία περιπτωση δεν αναλαμβανεις μια θεση στο δημοσιο με την πραγματική αξία σου... μόνο εάν αποφασίσεις να υποταχθείς στις ορεξεις των αλλων.